4 ian. 2015

Sfaturi utile pentru vizita la ambasada!




      Nu îţi fie teamă! Nu te panica! Poartă-te normal, totul va fi bine! 

 Nu ţine cont de ora la care eşti programat, nimeni nu te v-a lăsa să intri în faţă doar pentru că tu ai programare la ora 9:00, deci sfatul nostru este să ajungi la ambasadă pe la ora 6-7 dimineaţa dacă nu vrei să stai la cozi infernale.
 
      Când ajungi acolo o să vezi că deja pare o altă lume: mulţi poliţişti, securitate maximă, mulţime organizată, deci trebuie să ai un comportament impecabil.

          Ai grijă ce îţi iei cu tine: nu ai nevoie de un rucsac plin cu lucruri inutile sau genţi încărcate. Singurele lucruri de care ai cu adevărat nevoie sunt actele tale (telefonul şi alte lucruri personale oricum îţi vor fi luate la intrarea în ambasadă).

      Cu cât arăţi mai puţin suspect/periculos, cu atât mai bine pentru tine. Aşa că îmbracă-te decent! Gândeşte-te că ai un interviu pentru un job, cum te-ai prezenta?
      Întrebările nu sunt grele: câteva întrebări despre tine, personale, cât să te poată cunoaşte cât de cât, să îţi vadă intenţiile şi cel mai probabil îţi vor strecura o întrebare înşelătoare să vadă dacă eşti sincer (ex. Consulul are foaia ta matricolă în faţă, vede că ai un examen luat cu nota 5 şi te întreabă „Cum ai reuşit să iei toate examenele cu notă maximă?”, ce faci? Îi mulţumeşti pentru compliment? Nu! Îi explici frumos că ai muncit din greu pentru notele frumoase, dar printre notele maxime ai obţinut şi un 5).


      La intrarea în ambasadă îţi vor da o broşură cu drepturile şi responsabilităţile tale în State. Mai mult ca sigur îţi vor pune o întrebare şi din acelea dar nu te speria, ai timp să le citeşti o dată, de două ori şi nu sunt grele, sunt lucruri pe care cu siguranţă le şti şi tu. Când intri în ambasadă primeşti un număr de ordine de care o să depindă întreaga ta vizită în ambasadă.


      Când o să intri în „sala de aşteptare” o să vezi că la fiecare consul este afişat un mic panou electric unde este afişat numărul care urmează la interviu şi în sală mai sunt alte două panouri unde afişează numerele ce urmează plus că mai este şi un robot care va striga numărul şi ghişeul la care trebuie să mergi.

  Vei şti că ai luat interviul dacă la final o să primeşti un “Have a great summer in USA” , iar dacă ţi se dă inapoi paşaportul asta înseamnă că din păcate vara asta nu o să poţi pleca cu Work & Travel în State.

0 comentarii: